Oerolflitsen

stil4

Tijdens het laatste Oerolfestival heeft het Fries Film Archief op elke festivaldag een filmflits uit het Oerolverleden geplaatst. Het materiaal was afkomstig van Omrop Fryslân en de collectie van filmmaker Gert Kracht. Oerol heeft zijn 30-jarige archief onlangs overgebracht naar Tresoar. Tresoar en het Fries Film Archief gaan na de zomer van start met de ontsluiting van het Oerolarchief: film- en fotomateriaal, affiches en posters. U kunt dit proces t.z.t. volgen op onze site, waar we veel filmmateriaal gaan presenteren. Met de Oerolflitsen op deze pagina geven wij u alvast een voorproefje.

Gedichten over Terschelling beluisteren? Download dan DichterBy, de mobile App van Tresoar voor Smartphone, iPhone en iPad, gekoppeld aan GPS: http://www.sirkwy.nl/titel/567&searchkey=DichterBy. Na installatie van DichterBy kunt u gedichten horen over de locaties waar u zich bevindt. U kunt de gedichten ook delen op Facebook en Twitter. Geen Smartphone? Geen probleem, de gedichten zijn ook via de telefoon op te vragen. Bel  085-2102015 en geef het nummer door van de plaats waarover u een gedicht wilt horen. Dagtip voor donderdag 21 juni: gedicht nr 164 ‘Midden op Terschelling’ van dichter Jo Smit.

Over de inhoud van de Oerolflitsen hebben we nauwelijks informatie. Hebt u aanvullende informatie over de theatergroepen in de flitsen en het jaar van de opnames, mail ons dan: email hidden; JavaScript is required

 

oerolflitsen  8, 9 en 10

Voor het slotweekend van Oerol onze laatste drie historische Oerolflitsen, met o.a. Peer Gynt (Tryater, 1999).

 

 

 

 

oerolflits 7

Donderdag 21 juni. Herkent u dit beeld? Mail ons!

 

 

oerolflits 6

Woensdag 20  juni. Herkent u dit beeld? Mail ons!

 

 

oerolflits 5

Dinsdag 19 juni: The Lunatics!

 

 

oerolflits 4

Maandag 18 juni. Herkent u dit beeld? Mail ons!

 

 

OEROLFLITS 3

Straattheater uit 2010 met Victorine Pasman: “Onder haar rok”

 

 

oerolflits 2

Herkent u dit beeld? Mail ons!

 

 

OEROLFLITS 1

Herkent u dit beeld? Mail ons!