Catalogus

OP ZOEK NAAR OUDE BEELDEN IN ONZE CATALOGUS?

Onze catalogus telt inmiddels ca. 12.000 beelddragers en audiovisuele producties. Het gaat om films, video’s, dvd’s en digitaal filmmateriaal. Van onze films en video’s is lang nog niet alles digitaal beschikbaar. In het zoekscherm hiernaast kunt u trefwoorden invoeren en daarna klikken op zoeken. Voor een inhoudelijke uitleg over welke soorten films we in onze collectie hebben, kunt u terecht bij ‘Wat ligt er op de plank?‘. Verder maken we regelmatig nieuwsberichten over nieuwe aanwinsten in onze collectie. Voor nieuws hierover kun u kijken bij nieuwe aanwinsten.

Toelichting BIJ HET ZOEKEN IN ONZE CATALOGUS 

  • Trefwoorden kunnen ook jaartallen, namen of filmeigenschappen (kleur, zwart-wit, geluid) of het aantal minuten) zijn.
  • Gebruik voor een groter resultaat een asterisk (*), bijvoorbeeld met “197*” zoekt u in alle films uit de jaren ’70. Met een asterisk kunt u een zoektermen verbreden:  b.v. “aardappel*” om ook resultaten als “aardappelteelt” en “aardappels” te krijgen, of “*molen*” om ook “windmolens” te vangen.
  • Gebruik voor een groter resultaat meerdere versies van hetzelfde woord (niet tegelijk invoeren). Bijvoorbeeld niet alleen “aardappelteelt”, maar ook “telen aardappels” of verbreed: “aardappel” of “aardappels”. Hetzelfde geldt voor de Friese en Nederlandse spelling.
  • Meerdere zoektermen zijn tegelijk mogelijk, bijvoorbeeld “Leeuwarden kleur”.