Zaterdag 20 februari historische filmmiddag Holwerd

Holwerd still boot

Zaterdagmiddag 20 februari is er een historische filmmiddag in Holwerd. Voor de pauze wordt de dorpsfilm van Holwerd uit 1952 vertoond. Mevrouw Van Duinen, opgegroeid in Holwerd, geeft commentaar bij de beelden. Na de pauze vertoont het Fries Film Archief een eigen selectie uit de films van Alexander Hendrik van Mourik (1915-1996).

Alexander van Mourik was de zoon van J.G.R. van Mourik, dominee in Hantum. Toen hij in 1936 slaagde voor het gymnasium kreeg hij van zijn ouders een filmcamera cadeau. Hij filmde veel in Hantum, op Ameland, waar zijn familie regelmatig een zomerhuisje huurde, en in Holwerd, omdat hij verkering had met Sieberdiena Hoeksema, dochter van de molenaar. Ook tijdens en na de oorlog bleef Alexander filmen. De periode waarin hij filmde en de kwaliteit van zijn films maken zijn collectie tot bijzonder erfgoed voor de omgeving Hantum-Holwerd.

Voor meer info over Friese dorpsfilms uit de jaren ‘ 50 en ‘ 60, klik hier
Voor meer info over de films van Alexander van Mourik, klik hier

De filmmiddag wordt georganiseerd door de culturele commissie van MFA De Ynset in Holwerd, in samenwerking met het Fries Film Archief.

Datum: 20 februari 2016
Tijd: 15.00 uur
Plaats: MFA De Ynset, Holwerd

.

 

Het belooft een bijzondere middag te worden!