Cultuurkalender Fryslân 2019 verschenen!

Afbeelding cultuurkalender jpeg

In samenwerking met veertien Friese musea, archieven en organisaties, waaronder het Fries Film Archief, heeft Uitgeverij Bornmeer de Cultuurkalender Fryslân 2019 op de markt gebracht. Hij is samengesteld naar een idee van Gerbrich van der Meer en prachtig vormgegeven door Gert Jan Slagter.

De kalender is te koop in de boekhandel en via www.bornmeer.nl .

Met 365 dagen verhalen, anekdotes en weetjes wordt de lezer een jaar lang getrakteerd op bijzondere informatie over Fryslân. Over geschiedenis, natuur, sport, godsdienst, middenstand, film, taal, en uiteraard over cultuur. In de Cultuurkalender Fryslân 2019 vertellen de musea en archieven hun mooiste verhalen aan de hand van een object uit hun collecties. Die objecten geven verrassende inkijkjes in het leven van onze voorouders, die onze woonomgeving en ons denken mede gevormd hebben. Het Fries Film Archief leverde twaalf Friestalige items voor de kalender, verhalen van onze coördinator Syds Wiersma over topstukken uit het filmarchief.

De lezer zal zich een jaar lang verbazen en verwonderen, zich verbijten en vermaken, maar vooral genieten van al die mooie verhalen over Fryslân en de wereld. Naast de verhalen bevat de Cultuurkalender Fryslân 2019 dagelijks verwijzingen naar activiteiten en tentoonstellingen van de veertien deelnemende musea, archieven en organisaties.

Titel: Cultuurkalender Fryslân 2019
Samenstelling: Gerbrich van der Meer
Taal: Fries en Nederlands
ISBN: 978 90 5615 4790
Verkoopprijs: € 15,00