COLLECTIE 48 HOUR FILM PROJECT LEEUWARDEN ONLINE

48HFP Leeuwarden

Het Fries Film & Audio Archief zet bijzondere filmcollectie 48 Hour Film Project Leeuwarden 24 mei online

Het 48HFP is in 2001 in Amerika ontstaan en verspreidde zich daarna al snel over de hele wereld. In 2013 halen producenten Bart Dokter en Anton Felipa de filmcompetitie naar Leeuwarden. Het doel van het 48HFP is dat deelnemende teams in één weekend binnen 48 uur een volledige kortfilm maken. Alle facetten van het film maken, van scripts schrijven tot montage, moeten binnen dit weekend worden gerealiseerd. Om het extra uitdagend te maken zijn er elk jaar wisselende elementen die opgenomen moeten worden in de films. Dit zijn een personage met een specifiek beroep, een zin en een prop/voorwerp. Daarnaast krijgt elk team tijdens de kick-off een genre toegewezen. Jaarlijks doen er tussen de 20 en 30 teams mee met het 48HFP Leeuwarden. De films worden elk jaar tijdens het Noordelijk Film Festival vertoond, met ‘s avonds een spectaculaire prijsuitreiking.

De meeste films zijn door de organisatie van het 48HFP bewaard en dit jaar overgedragen aan het Fries Film & Audio Archief. Deze prachtige collectie is nu opgenomen in het archief en veilig opgeslagen voor toekomstige generaties. De verscheidenheid aan films, de unieke insteek van deze filmcompetitie en de creativiteit die van de films afspat maken dat dit een belangrijke collectie is om te bewaren en ontsluiten.

Helaas zijn van de eerste drie jaargangen 48HFP Leeuwarden (2013, 2014 en 2015) niet alle inzendingen bewaard gebleven. Het zou mooi zijn om ook de laatste missende films te traceren en op te nemen in deze collectie. Vandaar dat wij hierbij graag een oproep doen aan teams/teamleden uit deze eerste edities. Neem a.u.b. contact op met email hidden; JavaScript is required, dan maken we de collectie compleet en worden ook jullie films veilig gesteld voor de toekomst!

Op de website van het Fries Film & Audio Archief zijn de films uit de collectie 48 Hour Film Project Leeuwarden nu te zien!
https://bit.ly/3w2ZBDl 

Kijk hier voor meer informatie over het 48 Hour Film Project Leeuwarden > https://www.48hourfilm.com/nl/leeuwarden-nl