Videobeelden Sint Paulusschool jaren ’80-90 online!

still4

De videocollectie van de Sint Paulusschool, een r.k.-jenaplanbasisschool in Leeuwarden, is het afgelopen half jaar door het Fries Film Archief in kaart gebracht en gedigitaliseerd. Dit project stond in het teken van het 50-jarig jubileum van de school, en de schoolreünie die op 20 april werd gehouden.

Het gaat om videobeelden van diverse schoolgebeurtenissen uit de jaren ’80 en ’90: schoolkampen, musicals, jaarafsluitingen, projecten en andere hoogtepunten uit het schoolleven, zoals schoolschaatsen, een boomplantdag in het Leeuwarder bos, etc. Ouders en personeel van de school hebben deze gebeurtenissen destijds gefilmd.

Kelly Bauer, oud-leerling van de Sint Paulusschool en vrijwilliger bij het Fries Film Archief, heeft deze klus op een fantastische manier geklaard. Een groot deel van de videobanden is gedigitaliseerd. Ze zijn in vier thema’s gegroepeerd: (1) schoolkampen, (2) musicals van groep 8, (3) vieringen en (4) allerlei. Deze themabeelden worden tijdens de reünie via de digiborden in de lokalen vertoond.

U kunt deze beelden hier bekijken. Wilt u specifieke beelden op dvd bestellen, neem dan contact op met het Fries Film Archief: email hidden; JavaScript is required, 058-7890714.
Bent u in het bezit van film- of videomateriaal met beelden van de Sint Paulusschool, dan kunt u dit melden bij het Fries Film Archief. We kunnen dan in overleg met de school bekijken of dit materiaal eveneens moet worden digitaliseerd, als aanvulling op de schoolcollectie