Première Videoprojectie Weagen-Waves-Wellen

LucasKemper_LFT_Oldehove_Projectie2_LR-6-website

Heel 2018 is de Oldehove een torenhoog projectiescherm. Op vrijdag 13 april om 22.00 uur gaat de tweede projectie van dit jaar in première. Het gaat om de meertalige videoprojectie Weagen/Waves/Wellen die is gemaakt door producent/muzikant René Duursma, schrijver/dichter Rodaan al Galidi en animator Antonia Rehnen. Er wordt gebruik gemaakt van het werk van dichter Tsjêbbe Hettinga en beelden uit het Fries Film Archief. Tijdens de première wordt de muziek live uitgevoerd. (Foto: Lucas Kemper)

De start van de nieuwe projectie is de aanleiding voor een weekend lang Taletúnfestival dat Lân fan Taal samen met Explore the North organiseert.

Dit is het volledige programma op 13 april:

15.45 uur – Inloop in paviljoen MeM, Prinsentuin 1 Leeuwarden
16.00 uur – Opening Talentuinfestival door gedeputeerde Sietske Poepjes
16.15 uur – Start Relaxerette
16:30 uur – Band The Avonden in MeM (tot 17.15 uur)

Tussen 16.00 en 21.45 uur is er een afwisselend programma in de Talentún en MeM en op Theaterskip Bald’r met poëzie/poetry slam, film en theater. Bij Obe staat een foodtruck en in MeM kun je ook een hapje eten.

21.45 uur – Verzamelen op Oldehoofsterkerkhof voor projectie
22.00 uur – Première projectie ‘Weagen/Waves/Wellen’ op Oldehove
22.30 uur – Afterparty met Jamila Faber en (vanaf 23.15 uur) Skeve Hindoe, in Obe

De Relaxerette
De headliner van het Talentuinfestival is de Relaxerette: een apparaat met hangmatten waarin je even helemaal kunt wegzweven. De ronddraaiende installatie van kunstenaar Arjan Kruidhof is in samenwerking met Explore the North en Lân fan taal ontwikkeld. De Relaxerette wordt officieel in gebruik genomen tijdens het Talentuinfestival en reist deze zomer mee met de Taalkaravaan.

Tussenliggend programma
Tussen de start van de Relaxerette en de Projectie kun je genieten van o.a. de band The Avonden. Na afloop van de projectie is er een afterparty in Obe met stadskunstenaar Jamila Faber en het duo Skeve Hindoe (balkanbeats meets klezmer meets dance).