Jubilerend Fries Film Archief op zoek naar bedrijfsfilms en commercials

AV0189 siloman

Het Fries Film Archief bestaat dit jaar 25 jaar. Het is daarmee het oudste regionale filmarchief van Nederland. In dit jubileumjaar stelt het Fries Film Archief de Friese bedrijfsfilm centraal. Bekende Friese bedrijven hebben de afgelopen jaren film- en videomateriaal bij het Fries Film Archief in beheer gegeven. Een overzicht van historische bedrijfsfilms in de collectie van het Fries Film Archief vindt u hier.

Laat bedrijfsfilms en commercials herleven
In 2011 is het Fries Film Archief gestart met een provinciaal  inventarisatieproject van historisch film- en videomateriaal. Dit heeft prachtige vondsten in gemeentearchieven en museale collecties opgeleverd. Een deel van dit materiaal is bij het Fries Film Archief in beheer gegeven en is een mooie aanvulling  op de unieke collectie van ruim 6.000 films en video’s die het Fries Film Archief inmiddels bezit.

Nu gaat het archief op zoek naar onbekend film- en videomateriaal dat “verborgen” ligt in de archieven van Friese bedrijven. Films en met name video’s zijn kwetsbaar erfgoed. Ze ‘’vergaan’’ relatief snel als ze niet op de juiste manier worden bewaard en beheerd. Het Fries Film Archief wil het bedrijfsleven interesseren voor het behoud van de Friese bedrijfsfilm en commercial, zodat dit erfgoed voor toekomstige generaties wordt behouden en door middel van digitalisering voor een breed publiek toegankelijk wordt gemaakt.

Oproep
Het Fries Film Archief komt graag in contact met Friese bedrijven die in bezit zijn van commercials, bedrijfsfilms of – video’s. Medewerkers bekijken het aangeleverde materiaal en informeren over duurzaam beheer en digitalisering. Meer informatie over het project vindt u hier.


Contact/Informatie
Syds Wiersma, coördinator Fries Film Archief | E email hidden; JavaScript is required
| T 058-7890714 of 06-38018355 |