Expositie Made in Leeuwarden

HCL001006106

In het Historisch Centrum Leeuwarden is vanaf  7 september de tentoonstelling Made in Leeuwarden, sporen van een industrieel verleden te zien. De expositie toont ruim twee honderd jaar industriële bedrijvigheid in de Friese hoofdstad. Zo passeren enkele  sterke merken, geproduceerd voor een veelal nationale en internationale markt, de revue.

Kaas van Frico, levertraan van Draisma van Valkenburg, de Bebogeen van Benninga, Autodrop van Van Slooten, de koffiemelk van Friesche Vlag, de jenever van Bokma,  Bebelac van de Lijemf en vuurwerk van Schuurmans : allemaal Made in Leeuwarden!

Onderdeel van de tentoonstelling zijn korte montages met historisch filmmateriaal van de bedrijven Koopmans, CCF, Frico en CAF.  De montages zijn gemaakt door het Fries Film Archief.

De expositie wordt woensdag 7 september om 20.15 uur geopend door Pieter Douma, directielid bij Koopmans Koninklijke Meelfabrieken. In samenwerking met het Fries Film Archief en de werkgroepen Industrieel Erfgoed en Open Monumenten Dag van historische vereniging Aed Levwerd worden filmfragmenten over industrie in Leeuwarden vertoond. Wethouder Henk Deinum ontvangt tevens het eerste exemplaar van het nieuwe stadswandelboekje over industrieel erfgoed in Leeuwarden.