Uniek verzamelboek Elfstedentocht verschenen

1954 Berlikum

Over het fenomeen Elfstedentocht werden al meer dan honderd boeken geschreven, maar nog nooit verscheen er een verzamelboek. Dit bijzondere boek is vanaf 10 januari in ruim 60 supermarkten in het noorden en oosten van het land verkrijgbaar.

Het is een verzamelboek waarin 216 stickerplaatjes zijn opgenomen die bij boodschappen verzameld kunnen worden. De actie duurt tot eind maart. Er zijn ook 84 foto’s in het boek opgenomen. Uiteraard allemaal over de Elfstedentocht. In de boekhandel is het verzamelboek niet verkrijgbaar.

Dankzij de medewerking van het Fries Film & Audio Archief zijn er ook QR-codes in het boek opgenomen waardoor filmbeelden van de tochten vanaf 1933 kunnen worden opgeroepen. De QR-codes linken met filmbeelden op het YouTube-kanaal van het filmarchief.

Naast het filmarchief werkten ook het Schaatsmuseum in Hindeloopen en het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek mee aan het boek.

Voor meer informatie, lees verder op elfstedensite.nl

Hier alvast een link naar de oudste kleurenbeelden van de Elfstedentocht. Ze zijn van de tocht van 1954 en werden gemaakt door Sjoerd Steensma.