Fries Film & Audio Archief zoekt twee nieuwe vrijwilligers

Vacature

Met regelmaat digitaliseren wij film- en videocollecties. Na digitalisering worden de beelden beschreven en deze beschrijvingen worden ingevoerd in onze online catalogus. Voor het beschrijven van film- en videobeelden en het invoeren daarvan in onze catalogus zijn wij op zoek naar twee nieuwe vrijwilligers. Belangrijk voor deze functie is dat je een vlotte pen hebt, het leuk vindt om beelden te bekijken en de nieuwsgierigheid hebt om achtergrondinformatie bij de beelden te zoeken. Wij bieden een prettige werkomgeving, waarin je samenwerkt met enkele parttime betaalde krachten en collega-vrijwilligers.

Het Fries Film & Audio Archief bezit een collectie van ca. 18.000 films, video’s en dvd’s die allemaal met Friesland te maken hebben. Daarnaast hebben we een grote digitale collectie. Onze collectie groeit wekelijks. Er wordt regelmatig film/videomateriaal door particulieren en organisaties binnengebracht. Een groep van 10 à 15 vrijwilligers is bezig met het inventariseren en beschrijven van dit materiaal en het invoeren ervan in onze catalogus. We doen dit zodat omroepen, documentairemakers, musea, historische verenigingen en andere liefhebbers van Friese film en/of geschiedenis volop gebruik kunnen maken van onze collectie. Onze catalogus is publiek toegankelijk via www.friesfilmarchief.nl.

Het Fries Film & Audio Archief is onderdeel van Film in Friesland, waartoe ook Slieker Film en het Noordelijk Film Festival behoren, en wij zijn gevestigd in het gebouw van Tresoar in Leeuwarden, Boterhoek 1, 8911 DH Leeuwarden.

Wij zoeken:

- goed humeur
- doelgerichte, flexibele en zelfstandige werkhouding
- uitstekende schriftelijke taalvaardigheid
- collegiale instelling
- goede toetsenbordvaardigheid
- ervaring met Windows Officepakket
- kennis van of belangstelling voor Friese geschiedenis
- beschikbaarheid van minimaal twee dagdelen per week

 

Wij bieden:

- ongedwongen sfeer
- goede begeleiding
- gemotiveerd team van projectmedewerkers en vrijwilligers
- toegang tot de schatkamer van het Fries filmisch erfgoed
- reiskostenvergoeding

Belangstelling? Stuur je cv dan naar Syds Wiersma, coördinator Fries Film & Audio Archief, email hidden; JavaScript is required Voor meer info: www.friesfilmarchief.nl / 058-7890714