Fries Film Archief lanceert nieuwe website

av467 meisje met klederdracht en computer

Op donderdag 26 april gaat de nieuwe website van het Fries Film Archief online! Het adres blijft hetzelfde: www.friesfilmarchief.nl Naast veel beeldmateriaal geeft de nieuwe site volop nieuws en achtergrondinformatie over het filmarchief en de geschiedenis van de film in Friesland. Nieuwe aanwinsten worden gepresenteerd, films die pas zijn gedigitaliseerd kunt u voor het eerst bekijken. Verder worden de vele projecten beschreven waarbij het archief betrokken is. De online catalogus, die u helpt bij het doorzoeken van de collectie met ruim 6000 films en video’s, is vernieuwd. Met het oog op de toekomst bevat de nieuwe website ook een webshop, waarin u dvd’s die zijn geproduceerd door het Fries Film Archief kunt bestellen.

Film in Friesland, waarvan het Fries Film Archief onderdeel is, vernieuwde in 2012 de website van het Noordelijk Film Festival. Binnenkort worden ook de nieuwe websites van de filmhuizen in Leeuwarden, Drachten, Heerenveen en Sneek gelanceerd. Alle websites van Film in Friesland zijn gebouwd door The Factor.e, een internetbedrijf met vestigingen in Leeuwarden, Groningen en Hilversum. De vormgeving is filmisch, open en lichtvoetig. Gebruiksvriendelijkheid en helderheid staan in het nieuwe ontwerp voorop.

Het Fries Film Archief is het oudste regionale filmarchief van Nederland. Volgend jaar bestaan wij 25 jaar. Het archief beheert intussen duizenden films en video’s die in Friesland of door Friese (amateur)filmmakers zijn gemaakt. De unieke collectie films vindt gretig aftrek bij omroepen, documentairemakers, musea, kunstenaars of andere geïnteresseerden.

Maak het daarom vandaag mee, het Fries Film Archief is ‘still moving’! Laat u verrassen door het volgende filmpje. Op ludieke wijze wordt u naar de nieuwe website van het Fries Film Archief geleid.

Voor meer informatie:
Syds Wiersma, coördinator Fries Film Archief
058-7890714/06-38018355
email hidden; JavaScript is required
www.friesfilmarchief.nl