Doorlopende Filmvoorstellingen in Museum Hert fan Fryslân in Grou

Grou

In het weekend van Opening van het Watersportseizoen 2019, 13 en 14 april a.s. is er in museum Hert fan Fryslân een vijf uur durende doorlopende voorstelling van oude films. Veel van deze films zijn door het Fries Film Archief gedigitaliseerd en in de afgelopen jaren door ‘oud-Grousters’ van achtergrondinformatie voorzien. Het museum vertoont nu een deel van deze films op groot beeldformaat.

Allerlei evenementen, plaatsen, personen en gebouwen komen ‘voor het licht’ en laten heel mooi zien hoe Grou door de jaren heen veranderde. Zo zijn er 5 uur lang professionele maar ook amateuropnames met beelden van o.a. Sint Piter, Skûtsjesilen, Skipkesilen en de Merke. Natuurlijk komen ook beelden van de Burd, de Halbertsmafabriek en de Dorpsfilm Grou van Adolfs (circa 1964) voorbij. Aansluitend is het museum te bezoeken. Opening Watersportseizoen 2019 kan toch niet zonder aandacht voor de water(sport)historie van Grou en omgeving? Nieuw zijn bovendien dit jaar de expositie “Gaastra; meer dan alleen kleding” en de expositie van materiaal van de Halbertsmafabriek en een serie luchtfoto’s van de Halbertsmafabriek en Grou van 1930 tot nu. Ook het Sulveren Skûtsje, de prestigieuze wisselprijs van het Skûtsjesilen, in 2017 en 2018 gewonnen door het Grouster Skûtsje, moet je van dichtbij gezien hebben. Kom je met je gezin?: naast de films zijn er ook Doe-opdrachten (binnen en buiten) tegen een kleine bijdrage of een speurtocht (gratis) en vergeet niet je neus te testen in het HoutSnuifLab. Kortom, pak deze kans en verdiep en geniet van de geschiedenis van Grou en omgeving.

Het museum is op 13 en 14 april open vanaf 11.00 uur. De films draaien van 11.00 tot 16.00 uur. En niet onbelangrijk: de koffie en thee staan voor je klaar.

Museum Hert fan Fryslân, Stationsweg 1, 9001 ED Grou

Entree filmvoorstelling en museum: €4 (Museumkaart 3,50), Kinderen t/m 12 jaar €2. Combikaart €6 (kinderen €3 (= inclusief entree museum BB Bunker in Grou op een willekeurige dag).

Voor de doe-opdrachten geldt op vertoon van de ‘biebpas’ 1 euro korting.

Informatie: www.museumhertfanfryslan.nl