FÛN FOOTAGE JÛN – FRIES FILM ARCHIEFPROGRAMMA BIJ SLIEKER FILM

Site-Nieuws_07 - Lân yn opbou

Fries Film Archief en Slieker Film presenteren dit jaar een archiefprogramma op het witte doek: de Fûn Footage Jûn. In samenwerking met diverse partners zijn vier archiefavonden samengesteld waar Friese filmvondsten van de afgelopen jaren zullen worden vertoond. Elke avond heeft een thema en een deskundige gastspreker vertelt bij de beelden. Hieronder vindt u de digitale flyer met de data, thema’s en inleiders.

Het Fries Film Archief heeft de afgelopen jaren, mede dankzij het Deltaplan Digitalisering Cultureel Erfgoed Friesland, veel bijzondere films binnengekregen en gedigitaliseerd. Daarnaast zijn er verschillende samenwerkingen opgezet met collega-archieven, musea en historische verenigingen, waarmee we historisch filmmateriaal verzamelen en digitaliseren.

Donderdagavond 18 mei vindt de tweede Fûn Footage Jûn plaats. Titel van de avond is Lân yn Opbou. Zichtlijnen op het Friese Landschap. Aan de hand van archiefbeelden vertellen Marijn Molema (Fryske Akademy) en Henk Dijkstra (Fries Landbouwmuseum) over de ontwikkeling van de Friese landbouw en het Friese landschap in de twintigste eeuw.

Fun Footage Jun In it skaad van de oarloch

Maandagavond 10 april hebben we de eerste Fûn Footage Jûn gehouden. Thema van de avond was: Yn it skaad fan de oarloch – Joodse bruiloft en andere bijzondere filmvondsten uit de Tweede Wereldoorlog. Hans Groeneweg, conservator van het Fries Verzetsmuseum, was onze gast en vertelde bij diverse films die in de Tweede Wereldoorlog door Friese amateurfilmers werden gemaakt.

Toegangsprijs per avond is €5,50.
Elke avond duurt van 20:00 tot ca. 21:30 uur.
Locatie: Slieker Film, Wilhelminaplein 92, Leeuwarden

In de digitale flyer hieronder vindt u het gehele archiefprogramma voor 2017 met de data, thema’s en inleiders.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Syds Wiersma, coördinator Fries Film Archief | E email hidden; JavaScript is required | T 058-7890714 of 06-38018355 | email hidden; JavaScript is required
Zie ook www.friesfilmarchief.nl
Reserveren: http://sliekerfilm.nl/reserveren/