Zaterdag 14 november Filmdag Oud Warns

Na het succesvolle project met de oude films van De Totem is de werkgroep Filmdag Oud Warns voortvarend doorgegaan met het verzamelen van historische filmpjes over/uit Warns. Meerdere mensen hebben privéfilms aangeleverd, onder wie Huib Heemskerk en Dirk Strijker. Na een screening is een groot aantal filmpjes opgeknapt en gedigitaliseerd in samenwerking met het Fries Film Archief. De films zijn inmiddels geplaatst in het depot van het filmarchief bij Tresoar, waar ze in een uitstekend klimaat voor de toekomst worden bewaard. De films blijven eigendom van het dorp Warns.

Zoveel mooi, opgedoken historisch materiaal moest natuurlijk worden gedeeld. Zo is de Filmdag Oud Warns ontstaan. Oude films gaan goed samen met oude foto’s. Daarom heeft Hester Dijkstra een compilatie gemaakt van historische foto’s en films.

Op zaterdag 14 november kunt u vanaf 16.00 in de Spylder nog nooit eerder vertoonde filmopnames van Warns bekijken, inclusief de compilatie van Hester. De Spylder is een half uur voor aanvang al open. De films worden afgewisseld met beelden die in het verleden eerder in Warns zijn vertoond. Er is een vertoningsschema opgesteld, zodat u kunt kiezen welke films u niet wilt missen.
Bij een aantal films zijn sprekers uitgenodigd, die u op een speelse wijze wat meer over de film en tijdsperiode kunnen vertellen. Alles bij elkaar de moeite waard om zaterdag een kijkje in Warns te nemen.

De werkgroep Filmdag Oud Warns bestaat uit Karen Steensma, Hilde Plantinga, Marieta Wesselius, Lia Haijtema, Maaike Bloemendal-Boode.