Upgrade: ‘Fair Reedriden’

Foto Upgraders Fair Reedriden

Op Wereldvoedseldag vrijdag 16 oktober staan leerlingen van het Leeuwarder Christelijk Gymnasium Beyers Naudé van 13:30 tot 14:30 uur in de 11stedenhal om de eerste honderd bezoekers een Fairtrade proeverij te geven: biologische ‘koek’ en Fairtrade ‘zopie’. Daarnaast krijgen de bezoekers, in ruil voor de belofte om vaker voor deze producten te kiezen, een flyer en een receptenboekje mee. De leerlingen maken mensen hiermee duidelijk dat je de wereld al een beetje beter kunt maken door simpelweg voor eerlijke producten te kiezen. Het project wordt op film vastgelegd.

Het project Upgrade de Wereld! is onderdeel van het uitvoeringsprogramma DuurzaamDoor. Het doel is een groene en duurzame economie  te versnellen met projecten die een bijdrage leveren aan de verduurzaming van onze samenleving. De organisatie van Upgrade de Wereld!, waarbij jongeren de wens en de wil om tot een groene en duurzame samenleving te komen zichtbaar maken, ligt in handen van Tumba, het centrum voor wereldburgerschap en gelijke behandeling en het expertisebureau voor discriminatiezaken in Fryslân. Zij benaderen actief jongerenorganisaties om deel te nemen aan dit project en ondersteunen waar nodig de deelnemende jongeren.

Het vastleggen op film en het bereiken van de media is een essentieel onderdeel van het project. Daarom worden er van iedere Upgrade opnames gemaakt, deze keer door MattStudio uit Leeuwarden. Deze zijn na afloop te zien zijn op www.tumba.nl en op de Facebookpagina ‘Upgraden Fryslân’. Daar kunnen ook alle eerdere Upgrades bekeken worden. Hier een voorbeeld op YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=uiSU92A01XI

Voor meer informatie over Upgrade-projecten kunt u contact opnemen met:

Tûmba
Femke Molenaar (projectleider)
Email: email hidden; JavaScript is required
Telefoon: 058-215 77 71