Filmfestival Wadblik Special 17 mei in Leeuwarden

De Vogelwachter - def

Het Fries Film Archief, Slieker Film en de Waddenacademie organiseren op donderdag 17 mei Wadblik Special, een intiem filmfestival met een internationaal tintje. We hebben een gevarieerd programma. Recente speelfilms en documentaires, animaties, spraakmakende oudere documentaires en verrassende archiefcompilaties.

We openen het filmfestival om 16.00 uur met een première. Een korte film van Arnold van Bruggen over de leefbaarheid op de Waddeneilanden. De film is tot stand gekomen in opdracht van het Samenwerkingsverband van de vijf Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Behoud van de eilander gemeenschappen is een dringend thema.

Speciaal voor de jeugd vertonen we om 15.30 uur Penny’s Shadow, een jeugdfilm van Steven de Jong over de zeventienjarige Lisa die op Ameland een getraumatiseerde hengst in het geheim gaat trainen.

De uitsmijter van het festival is de recente documentaire ‘Jan Wolkers Spreekt..’ van Wim van der Aar uit 2017. De grote Texelaar mag laat op de avond natuurlijk niet ontbreken.

Wadblik Special wordt georganiseerd in het kader van Wad in de Stad.  Het Wad neemt in mei bezit van de stad Leeuwarden. Op donderdag 17 en vrijdag 18 mei spreken bewindslieden uit Duitsland, Denemarken en Nederland over de toekomst van het internationale Waddengebied. Daarnaast is er die week een proef- & doemarkt, een expositie, zijn er vaartochten door de grachten van Leeuwarden en is er ons Waddenfilmfestival.

Datum: 17 mei 2018
Plaats: Slieker Film, gevestigd in het Fries Museum aan het Wilhelminaplein/Zaailand in Leeuwarden
Tijd: 15.30-24.00 uur

Kijk hier voor het filmprogramma