Filmavond in Podium Vlieland

Vlieland filmavond - klein formaat

Op woensdagavond 27 november organiseert Museum Tromp’s Huys i.s.m. het Fries Film Archief en Podium Vlieland een filmavond over Vlieland. Vertoond worden (delen uit) oude films over Vlieland, waarvan de meeste zonder geluid zijn. Tijdens deze interactieve filmavond zullen toeschouwers de gelegenheid krijgen om op de beelden te reageren. Als bepaalde fragmenten veel respons of anekdotes opleveren, dan wordt de film even stop gezet. Samen weten we meer dan alleen. Door gebruik te maken van dit ‘collectief geheugen’, hopen we meer te weten te komen over de Vlielandse geschiedenis. Er zijn medewerkers van het Fries Film Archief en het Tromp’s Huys aanwezig om reacties uit het publiek te noteren, zodat deze informatie kan worden verwerkt in de online beschrijvingen bij de films in de catalogus van het Fries Film Archief.

Wij hopen deze avond ook in contact te komen met Vlielanders die in bezit zijn van film- en/of videomateriaal over het eiland.

De avond begint om 20.00 uur. Kom op tijd, want vol is vol.

Er worden o.a. filmpjes uit de jaren ’30 van de familie Timmer vertoond. Deze familie had een huisje op het eiland en bracht daar veel vakanties door. Dit leverde unieke beelden op van beginnend toerisme in de jaren ’30. Benieuwd? Klik dan hier voor het bekijken van een filmpje van de familie Timmer.