Blik op Beeld Workum op 29 augustus

Workum 1

Fries Film Archief presenteert beelden van Workum en Súdwest-Fryslân tijdens het Historisch Festival Workum 

Op zaterdag 29 augustus organiseren het “Warkums Erfskip” en “It Âlders Erf” van 11.00 tot 17.00 uur het Historisch Festival van de gemeente Súdwest-Fryslân. Tijdens dit festival, dat plaatsvindt in De Klameare in Workum, kan het publiek in aanraking komen met de historie van Workum en omgeving en krijgen instellingen die gericht zijn op de geschiedenis de kans om zich aan het publiek te presenteren.

ook het Fries Film Archief is de gehele dag  aanwezig. In Filmtheater Workum (tegenover De Klameare) presenteren het filmarchief en het filmtheater de hele dag historische beelden van Workum en Súdwest-Fryslân. Mensen kunnen ook langskomen met eigen film- en videomateriaal. Medewerkers van het filmarchief zijn aanwezig om de historische waarde en technische staat van het materiaal te beoordelen. Er is apparatuur om diverse soorten materiaal te bekijken en te vertonen: 8 mm films, super 8 films en diverse videosystemen. Het filmarchief kan adviseren over de mogelijkheden om het materiaal te digitaliseren en op dvd te laten zetten.

Al meer dan 25 jaar verzamelt en beheert het Fries Film Archief het filmische erfgoed fan Fryslân. De collectie bestaat inmiddels uit meer dan 10.000 films, video’s en dvd’s. De beelden zijn allemaal gerelateerd aan Fryslân en grotendeels gemaakt door amateurfilmers uit onze provincie. Om te voorkomen dat waardevol film- of videomateriaal wordt weggegooid of in dozen ligt te vergaan, organiseert het Fries Film Archief sinds 2012 inzameldagen op locatie, onder de titel ‘Blik op Beeld’.  Oude beelden – vaak unieke tijdsdocumenten – worden verzameld en een nieuw podium gegeven. U bent van harte uitgenodigd voor deze speciale editie van Blik op Beeld in Workum tijdens het Historisch Festival.

Datum: 29 augustus 2015
Locatie: Filmtheater Workum (tegenover De Klameare), Emmabuert 16, Workum
Tijd: 11.00-17.00 uur
toegang: gratis

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Syds Wiersma, coördinator Fries Film Archief, email hidden; JavaScript is required, 058-7890714