Blik op Beeld in Hindeloopen

prikslee2

Op zaterdagmiddag 15 december 2012 kunnen inwoners van Hindeloopen en omgeving met hun oude filmpjes en video’s langskomen in De Foeke in Hindeloopen. Samen met de Vereniging Immaterieel Erfgoed Hindeloopen organiseert het Fries Film Archief dan het project Blik op Beeld Hindeloopen,  een inzameling van amateurfilm- en videomateriaal.  Belangstellenden – ook zonder films – zijn van harte welkom.

 

Deskundigen zijn aanwezig om de waarde van het meegebrachte film- en/of videomateriaal te beoordelen, waarbij ook wordt gekeken naar de technische kwaliteit.  Diverse soorten formaten zijn welkom: 8 mm, super 8 en diverse videosystemen. Het Fries Film Archief informeert u graag over de mogelijkheden om het materiaal te digitaliseren en op dvd te laten zetten. Aan het eind van de middag vertoont het Fries Film Archief bijzonder historisch filmmateriaal over Hindeloopen.

Oude films niet weggooien

Om te voorkomen dat waardevolle familiefilms of ander interessant beeldmateriaal wordt weggegooid of op rommelzolders ligt te vergaan is het Fries Film Archief vorig jaar begonnen met het organiseren van deze Blik op Beeld-dagen. Men probeert om oude beelden – vaak unieke tijdsdocumenten – te verzamelen, te digitaliseren en weer een podium te geven.  Voor meer informatie zie o.a.: http://friesfilmarchief.nl/projecten/blik-op-beeld/

 Programma

15.00 uur: Inbrengen en bekijken van film/videomateriaal

17.00 uur: Vertoning historisch filmmateriaal over Hindeloopen uit het Fries Film Archief

17.30/40: Einde

 

Voor meer informatie:

Syds Wiersma, coördinator Fries Film Archief, 058-7890714, email hidden; JavaScript is required

Piet Sprik, voorzitter Vereniging Immaterieel Erfgoed Hindeloopen, 0514-521871, email hidden; JavaScript is required