BLIK OP BEELD GROU: 17 januari inzameling historisch film/videomateriaal

Grou 1

Op zaterdagmiddag 17 januari 2015 kunnen inwoners van Grou en omgeving vanaf 13.30 uur met hun filmpjes en video’s langskomen in Museum ‘Hert fan Fryslân’.

Het Museum in Grou organiseert dan in samenwerking met het Fries Film Archief (FFA) Blik op Beeld Grou, een inzameling van film- en videomateriaal. Belangstellenden – ook zonder films – zijn van harte welkom in het oude raadhuis aan de Stationsweg. Medewerkers van het museum en het FFA zijn aanwezig om de historische waarde van het meegebrachte film- of videomateriaal te beoordelen. Alle soorten materiaal zijn welkom: 8 mm films, super 8 films, 16 mm films en diverse videosystemen. Het FFA kan adviseren over de mogelijkheden om het materiaal te digitaliseren en op dvd te laten zetten.

Vertoning oude beelden
Vanaf 16.00 uur vertoont het FFA een compilatie van films en video’s over Grou e.o. die de afgelopen tientallen jaren zijn verzameld en gedigitaliseerd.

Oude films niet weggooien
Om te voorkomen dat waardevolle familiefilms of ander interessant beeldmateriaal wordt weggegooid of in dozen ligt te vergaan, is het Fries Film Archief in 2012 begonnen met het organiseren van deze Blik op Beeld-dagen.  Oude beelden – vaak unieke tijdsdocumenten – worden verzameld en weer een podium gegeven.  Blik op Beeld werd eerder gehouden in: Leeuwarden, Sneek, Bolsward, Hindeloopen, Stiens, Buitenpost en Heerenveen. Museum ‘Hert fan Fryslân’ wil graag dat film- en videomateriaal dat een relatie met Grou heeft, bewaard blijft voor de toekomst.

Datum: 17 januari 2015
Locatie: Museum Hert fan Fryslân, Stationsweg 1, Grou
Tijd: 13.30-17.00 uur
Toegang: gratis

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Syds Wiersma, coördinator Fries Film Archief, email hidden; JavaScript is required, 058-7890714
Gieneke Verhoeven, coördinator Museum ‘Hert fan Fryslân’, email hidden; JavaScript is required, 06-49827841

Zie ook www.friesfilmarchief.nl